Донација Амбасаде Републике Пољске за Геронтолошки центар у Зрењанину

Зрењанин, 17. Новембар – поводом завршетка пројекта Радна терапија за кориснике Геронтолошког центра Зрењанин, који је реализован у сарадњи са Амбасадом Републике Пољске, данас су у Зрењанину боравили амбасадор Републике Пољске Томаш Његођиш, министар Зоран Ђорђевић и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Обраћајући се корисницима Геронтолошког центра Зрењанин и присутним гостима покрајински секретар се у име Покрајинске владе, као оснивача ове установе захвалио Амбасади Републике Пољске на донацији, која је симболично обележила и годину међугенерацијске сарадње и солидарности. „Покрајинска влада је у претходном периоду испунила сва дата обећања и кроз финансијску подршку свим нашим установама за смештај омогућила подизање стандарда и добијање лиценце.“

Покрајински секретар је истакао да ће наредна 2018. Година  бити година инвестиција у социјалној заштити на територији Аутономне покрајине Војводине, због чега је свим установама за смештај на територији АП Војводине упућено око 44 милиона динара за израду пројектно-техничке документације.

Тања Живанов, директорка Геронтолошког центра Зрењанин се захвалила Амбасади Републике Пољске и истакла добру сарадњу и значајну финансијску подршку оснивача, Покрајинске владе.