Додељена средства за унапређење социјалне заштите у Аутономној покрајини Војводини

Нови Сад, 11.април – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас уговоре у вредности од 65 милиона динара намењених унапређењу социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине.

Средства су додељена на основу конкурса покрајинског секретаријата којим су се финансирале, мере, активности и програми у области социјалне заштите у 2018.години, а на којем су право учешћа имале установе социјалне заштите као и удружења грађана.

Покрајински секретар Предраг Вулетић је истакао да је данашњом доделом уговора испуњено обећање дато крајем прошле године да ће се улагати у социјалну заштиту. „До ове године није било оволико средстава издвајано за унапређење система социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине“.

Покрајински секретар је подсетио да је 54 милиона намењено установама социјалне заштите за инвестициона улагања и за програмске активности које реализују са корисницима. „Важан партнер у унапређењу система социјалне заштите су и удружења грађана као носиоци активности у локалним срединама, па је удружењима додељено укупно 11 милиона динара.“

На данашњој додели уручено је 108 уговора кроз чију реализацију треба да се допринесе подстицању и развијању нових или унапређењу постојећих услига социјалне заштите.