Деценија рада Покрајинског завода за социјалну заштиту

Нови Сад , 06. децембар 2016. – Пре једне деценије, одлуком Покрајинске владе основан је Покрајински завод за социјалну заштиту. Обележавању десетогодишњице рада, поред директора и сарадника из центара за социјални рад и установа за смештај са територије АП Војводине, присуствовао је ресорни покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић са сарадницима.

Честитајући јубилеј директорици Завода Татијани Грнчарски и свим запосленим, Предраг Вулетић је Покрајинском заводу захвалио на храбрости да се у претходних 10 година успешно носи са проблемима социјалне заштите на територији Аутономне покрајине Војводине, нарочито ако се зна да је на овој територији највећи број корисника социјалне помоћи.

У складу са својом мисијом и визијом, Покрајински завод је стручном подршком радио на развијенијем и ефикасанијем систему социјалне заштите који уважава људска права, задовољава стварне потребе људи и омогућава њихову социјалну укљученост.

Подсећајући присутне да ће следећа година бити година социјалне заштите, Предраг Вулетић је позвао Покрајински завод за социјалну заштиту да буде едукативни центар запосленим у свим установама социјалне заштите.

Татијана Грнчарски са сарадницима осврнула на достигнућа Покрајинског завода за социјалну заштиту у претходних десет година.