Вулетић: Циљ је побољшати услове и помоћи крајњим корисницима социјалне заштите

Нови Сад, 26. октобар 2016. – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић отворио је данас округли сто под називом „Установе за децу и младе у процесу трансформације“, који је организаовао Покрајински завод за социјалну заштиту у просторијама Дечјег села у Сремској Каменици. Циљ округлог стола је информисање о актуелном стању у установама за децу и младе на територији АП Војводине, али и о плановима развоја у будућем периоду.

Секретар Вулетић је истакао да је наредна година, година социјалне заштите, и затварања круга трансформације у установама за децу и омладину. „Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова ће са вама заједно да ради да наредна година буде година социјалне заштите, јер ћемо да помогнемо пре свега крајњем кориснику, али и да побољшамо услове, не само у установама већ и у редовима запослених“, рекао је секретар Вулетић. Он је нагласио да ће лиценцирањем установа социјалне заштите бити подигнут и ниво усавршавања запослених, као и услуге које се пружају у тим установама.

У раду округлог стола учествовали су и представници Покрајинског завода за социјалну заштиту и установа за децу и младе са територије Војводине, чији је оснивач Покрајинска влада.