Вулетић обишао Дом за децу и омладину у Ветернику

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић са сарадницима посетио је данас Дом за децу и омладину „Ветерник“ у Ветернику.

Након пожара који се у Дому догодио 25. маја ове године када страдао један штићеник, након обављеног увиђаја, послова из надлежности правосудних органа, инспекције социјалне заштите, осигуравајућег друштва, приступило се прикупљању документације неопходне за санацију објекта оштећеног у пожару. Током протекле недеље почели су радови на обнови оштећеног објекта. Према речима координаторке стручног рада Ане Виле, рок за извршење радова је 30. октобар 2016. године. Средства за обнову објекта у износу од 1.800.000,00 динара обезбеђена су из осигурања.

Покрајински секретар је обишао оштећени објекат у ком се одвијају радови. У фази реконструкције је 14 соба тј. спаваоница за кориснике. Ове спаваонице пре пожара користило је 60 корисника који су од тада распоређени у сали за физичко, њих 40, и другом павиљону 20 корисника.

Након обиласка објекта, покрајински секретар Предраг Вулетић је истакао да је за претходна три месеца четврти пут обишао овај Дом, али да већину времена проводи у упознавању са стањем у свим установама социјалне заштите чији је оснивач Покрајинска влада.

„Дом у Ветернику, али и све друге установе социјалне заштите, могу очекивати подршку Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и да ће 2017. година бити година социјалне заштите и међугенерацијске сарадње“. рекао је Вулетић.