Вулетић: Заједничким деловањем допринети побољшању положаја особа са инвалидитетом

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, отворио је данас стручно саветовање са општинским организацијама инвалида рада о примени Закона о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом. Саветовање је организовао Савез инвалида рада Војводине.

Предраг Вулетић је истакао да је за Покрајински секретаријат веома значајно да стекне увид не само у статистику, која каже да се од доношења закона повећао број запослених особа са инвалидитетом, већ и у квалитет тих радних места.

„За нас, као део система, значајно је да чујемо да ли се у запошљавању особа са инвалидитетом може утицати на квалитет радних места, примања и низ других ствари које утичу на квалитетнији живот особа са инвалидитетом.“

Захваљујући се Савезу инвалида рада Војводине на дугогодишњем раду и доприносу у доношењу и изменама закона, ресорни секретар је изразио наду да ће заједничко деловање ове и других релевантних организација попут Покрајинског фонда за пензијско и инвалидско осигурање Војводине и ресорног Министарства, допринети побољшању положаја особа са инвалидитетом.

Присутним учесницима скупа, представницима општинских организација инвалида рада обратили су се и директор Покрајинског фонда за пензијско и инвалидско осигурање Војводине, Славко Имрић, помоћник министра у области инвалидске заштите, Владимир Пешић, руководилац групе за унапређење заштите особа са инвалидитетом у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Татјана Пријић и председница Савеза инвалида рада Војводине Стана Свиларов.