За установе социјалне заштите у 2018. години преко 360 милиона динара

Ветерник, 18. децембар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, уручио је данас у Дому за децу и омладину Ветерник, уговоре директорима установа социјалне заштите за смештај корисника. Уговорима који су уручени установама ће бити одобрено 63, 5 милиона динара за унапређење услуга социјалне заштите.

Обраћајући се присутним  директорима покрајински секретар је рекао да је на почетку мандата 2016. године била неуједначена слика у установама за смештај корисника и из тог разлога , већина ресурса усмерена је управо ка њима. Током ове, 2018. године Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова реализовао је три конкурса на којем су право учешћа имале установе социјалне заштите за смештај корисника.

До сада је у установе уложено 517 милиона динара, а само у овој години преко 363 милиона. „Захваљујући заједничким напорима директора и средствима Покрајинске владе данас је стање у установама неупоредиво боље, о чему сведочи и лиценца у 9 од 16 геронтолошких центара“, истакао је Вулетић.

Циљ нам је да током идуће године све установе добију лиценцу, а томе ће допринети подршка Покрајинског секретаријата, која ће бити бар на овогодишњем нивоу, закључио је покрајински секретар.