У Дому Ветерник обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Ветерник, 3.децембар –  Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом у просторијама Дома „Ветерник“ одржана је  манифестација чији учесници су били корисници Дома Ветерник.

Поред представника градских и републичких институција, манифестацији је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Поздрављајући присутне госте директорка Дома Ана Вила је истакла значај подршке и повезивање свих присутних, како корисницима Дома, тако и запосленим.

Покрајински секретар, Предраг Вулетић је рекао да у посету Дому Ветерник долази као пријатељ и код својих пријатеља. Подсећајући на значај 3.децембра, који је пре више од двадесет година установљен као дан особа са инвалидитетом, Предраг Вулетић је рекао да је ово дан који треба само да нас подсети, а да свих осталих дана у години треба да мислимо и бринемо о свима који су у систему социјалне заштите. „Покрајинска влада је у претходној години бринула о корисницима у систему социјалне заштите“, истакао је Вулетић. На примеру ове установе, једне од највећих у Србији, види се однос Покрајинске владе према корисницима и запосленим у социјалној заштити. Покрајински секретаријат за  социјалну политику, демографију и равноправност полова је у периоду 2016.- 2018. година Дому Ветерник обезбедио финансирање у износу преко 50 милиона динара, од чега је више од половине, тј. 33 милиона  реализовано током 2018.године.

Положај особа са инвалидитетом и њихову интеграцију у друштво побољшавамо и сарадњом са удружењима грађана која су у овој области у 2018. години за свој рад добила око 20 милиона динара.

Захваливши се републичким и градским институцијама на сарадњи и побољшању услова у свим установама социјалне заштите, покрајински секретар је рекао да ће и наредна, 2019. година бити година великих улагања и побољшање услуга у социјалној заштити.