Предраг Вулетић посетио „Оtthon“ у Старој Моравици

Стара Моравица, 31.мај – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић обишао је данас Дом за лица ометена у менталном развоју „Оtthon“ у Старој Моравици и одржао радни састанак са директором установе Белом Мајлатом како би се сагледале потребе и проблеми у овој установи социјалне заштите.

Дом за лица ометена у менталном развоју „Оттхон“ у Старој Моравици   пружа услугу домског смештаја за одрасле и старије са менталним и интелектуалним тешкоћама, капацитета установе је 300 корисника. Установа је у законом предвиђеном року поднела захтев за добијање лиценце.

„Дом Отхон једна је од старијих установа чији је оснивач Покрајинска влада, а њеним корисницима  потребно је највише подршке.“, истакао је покрајински секретар. У ову установу, по његовим речима, у претходне две године уложено је преко 25 милиона динара. „Овај дом има потребе за додатним простором, адаптацијом и реорганизацијом просторија и зато смо данас овде да на лицу места утврдимо приоритет“, нагласио је Предраг Вулетић. Он је подсетио да је председник Покрајинкске владе Игор Мировић, такође најавио да ће се до 2020. године завршити пројектна документација за свеобухватну реконструкцију Дома Чуруг и Дома у Старој Моравици.