Додељени уговори најуспешнијим средњошколцима из избегличких породица

Нови Сад, 6. децембар – Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима завршио је још једну годину свечаном доделом уговора о помоћи ученицима средњих школа из избегличких и расељеничких породица у Војводини.

Програм за доделу једнократне финансијске помоћи ученицима средњих школа из избегличких и расељеничких породица на територији АП Војводине  Фонд  реализује од 2008. год. Пројектом су обухваћене све општине на територији АП Војводине.

Додели уговора најуспешнијим средњошколцима присуствовали су потпредседница Скупштине АП Војводине Снежана Седлар, помоћник комесара за избеглице Иван Гергинов, Директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

Обраћајући се присутним средњошколцима, гости су се сложили да су ова деца будућност у коју треба улагати и која ће за неколико година бити покретачка снага у Војводини и Србији.

Покрајински секртар, Предраг Вулетић је рекао да сваки одговоран човек улаже у своју децу, а одговорна држава у образовање, децу, младост, у своју будућност.

„Труд који сте ви уложили, који је награђен одличним успехом у школи, данас ће бити додатно награђен новчаном помоћи. Поред награде за ваш труд ово би требало да вам покаже нашу жељу да останете овде, да напредујете у Војводини и Србији и да за неколико година ви будете ти који ће од Војводине и Србије правити боље место за живот“, истакао је Вулетић.

Покрајински секретар је подсетио да је у Србији и Војводини још увек велик број  избеглица. Око 25.000 избеглица живи у Србији, од чега више од половине, 13.000, у Војводини и да је циљ Покрајинске владе да се после више од две деценије реше проблеми са којима се суочавају ови људи и закључио да ће и унаредном периоду бити настављени програми Фонда, а деци пожелео да наставе да уче, нижу успехе и своје снове остваре овде.