21 избегличка породица у Бачу, стамбено обезбеђена

Бач, 10 јануар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је општину Бач и присуствовао је додели уговора за куповину сеоских кућа са окућницом избеглим и прогнаним породицама.

Уговори су додељени 21 породици, а реализовани су у оквиру Регионалног стамбеног програма који се спроводи уз подршку ОЕБС-а а и УНХЦР-а Пројекат  у оквиру којег је 21 породица добила уговоре реализује се средствима Европске уније, Сједињених Америчких Држава и земаља чланица Европске уније .Вредност пројекта износила је 46.773.758 евра. Овим програмом је поред општине Бач, додељено је укупно 1262 стамбене једенице у 27 локалних самоуправа, од чега 12 на територији Аутономне покрајине Војводине.

Обраћајући се присутним покрајински секретар Предраг Вулетић је истакао да је опредељење  Покрајинске владе да  се процес збрињавања и интеграције избеглих и прогнаних подстакне и убрза.

Изражавајући захвалност страним донаторима на уложеним средствима Предраг Вулетић је изразио наду да ће сарадња и убудуће бити добра и у циљу решавања проблема и избегличке популације.

Додели уговора присуствовали су председник општине Бач, Борислв Антонијевић, директор Фонда за помоћ избеглим, прогнаним расељеним лицима Душко Ћутало, Представници Комесеријата за избеглице и миграције и страних донатора.