Предраг Вулетић у посети Геронтолошком центру Суботица

Суботица, 23.јануар – Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је данас Геронтолошки центар у  Суботици.

Покрајински секретар је са в.д директором Ненадом Иванишевићем и чланом Градског већа Илијом Ђукановићем обишао установу. Током обиласка директор Ненад Иванишевић је упознао покрајинског секретара са планираним активностима и улагањима за 2018. годину.

Директор Ненад Иванишевић је изразио захвалност покрајинском секретару на подршци коју све установе социјалне заштите имају у Покрајинском секретаријату за социајлну политику, демографију и равноправност полова. У претходне две године Геронтолошки центар је од Покрајинског секретаријата добио нешто више од 7.000.000 динара. Планирани радови у 2018. години реализоваће се захваљујући средствима Покрајинског секретаријата  добијеним за израду пројектно-техничке документације.

Током обиласка установе покрајински секретар Предраг Вулетић је изразио своје задовољство стањем и условима у обе установе у Суботици, Геронтолошким центром и Домом „Колевка“

Покрајинска влада је у претходном периоду уложила преко 13.000.000,00 динара у ове две установе. „Већ крајем фебруара“, истакао је Предраг Вулетић, „Покрајински секретаријат ће расписати конкурс на којем право учешћа имају установе социјалне заштите, те очекујем нова улагања.“

Покрајински секретар је рекао да је буџет Покрајинског секретаријата за 2018. годину у делу намењеном социјалној заштити већи за 16%. Предтраг Вулетић је позвао директоре свих установа социјалне заштите да конкуришу не само за средства у Покрајинском секретаријату, већ и на конкурсе који ће бити расписани у  Управи за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине.