Предраг Вулетић посетио Геронтолошки центар у Врбасу

Врбас, 09. фебруар 2017.- Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је данас општину Врбас, где је, у пратњи председника општине Милана Глушца, обишао Геронтолошки центар.
Током обиласка Геронтолошког центра покрајински секретар се упознао са условима у којима бораве корисници, као и неопходним улагањима за испуњавање стандарда у поступку лиценцирања.
Након обиласка Гернтолошког центра у просторијама филијале ПИО Фонда одржан је састанак са представницима установа и организација социјалне заштите са територије општине.
Покрајински секретар је председника општине и присутне сараднике упознао са плановима и активностима Покрајинског секретаријата у 2017. години, како у области социјалне заштите, тако и у другим областима којима се секретаријат бави.
Директорка Центра за социјални рад Врбас Нада Батрићевић, представила је рад Центра, услуге ка корисницима и планове за завршетак Дневног боравка за ментално недовољно развијене кориснике, док је директор филијале ПИО Фонда Врбас Предраг Радовић изнео информације о пословима ове филијале, те о великом проценту решених предмета.
Поред информација о основним потребама и проблемима које установе имају у свакодневном раду, покрајински секретар је позвао присутне на активнију сарадњу како међусобно, тако и са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, демографију и равноправност полова.
„Циљ свих нас у социјалној заштити треба да буде лакши приступ и остваривање права свих грађана који се налазе у стању социјалне потребе“, истакао је покрајински секретар Предраг Вулетић.
Састанку је присуствовала и секретарка Црвеног крста Врбас Татјана Глушчевић.