Отворено саветовалиште за спречавање породичног насиља

Апатин, 2. април – Данас су у присуству запослених из Центра за социјални рад и многобројних гостију свечано отворене просторије саветовалишта за спречавање породичног насиља. Ова иницијатива је проистекла на основу скупштинске одлуке из 2016. године, а њену реализацију помогли су локална самоуправа, ресорно министарство, министарство правде и покрајински секретаријат. Центар за социјални рад у Апатину је један од 9 центара у којима се спроводи овакав третман, а са корисиницима ће радити стручна и акредитована лица.

„Желим да се захвалим свима који су помогли да данас отворимо ове просторије. Хвала свима који су помогли и показали да су прави пријатељи Центра за социјални рад у Апатину. У овим просторијама пружаће се саветодавне услуге, али ће се спроводити и третман над починиоцима породичног насиља“, рекла је директорка Центра за социјални рад, Николина Сучевић.

Присутнима се испред локалне самоуправе обратила председседник скупштине, Ника Петровић која је запосленима пожелела срећан рад и истакла да је ово колектив који служи за пример у нашој општини.

„Желим све да вас поздравим и да се захвалим гостима који су дошли да увеличају овај догађај, наравно и домаћинима који су нас лепо дочекали. Могу да кажем да смо поносни на овакав колектив и на наш центар за социјални рад и знам да ће они оправдати наше поверење и улагања“ изјавила је Петровићева.