Одржана конститутивна седница Савета за равноправност полова

Нови Сад, 11. јануар – Савет за равноправност полова, одржао је дана у Новом Саду своју прву седницу. Првој седници Савета поред чланова, присуствовао је и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и помоћница покрајинског секретара Светлана Селаковић.

Састав новог сазива Савета за равноправност полова чине: Миа Страјин, председница и чланови: мр.сц.мед.др Иванка Савић, доц.др Нада Падејски  Шекеровић, Радмила Митровић, Даниел Димитров, мр Ђенђи Селеши и Смиљка Јовановић.

Обраћајући се присутним члановима Савета покрајински секретар Предраг Вулетић је рекао да је у сектору за демографију и равноправност полова много рађено у предходном периоду. „С обзиром да нас у наредном периоду очекује још много посла у овој области, надам се да ће Савет за равноправност полова бити партнер и подршка Покрајинском секретаријату“.

Председница Савета Миа Страјин се захвалила на исказаној подршци и истакла да ће се  Савет у наредном периоду активније бавити питањима родне равноправности, унапређењем положаја, али и подстицањем активности у области равноправноти полова у свим областима јавног, друштвеног и привредног живота, како на нивоу Аутономне покрајине Војводине, тако и у локалним самоуправама.